VetiCalm – prírodný kľúč na upokojenie bojazlivého psa

16. 10. 2023

Představte si, že vám do ordinace přijde majitel s rozkošným psem. Pes je ale na první pohled ve špatné psychické kondici. Evidentně prožívá úzkost nebo podobné psí trauma. Jaký je to pocit, když vidíte zvíře ve špatném psychickém stavu, ve kterém nejspíš není poprvé? 

Veticalm je přírodní doplněk stravy, který vnese pohodu a klid do tíživých situací. Bylinky v kombinaci s moderními poznatky a dalšími přírodními složkami tvoří jedinečný a účinný produkt ke snížení stresuzklidnění psů v náročných momentech. Ať už je to sebevědomý boxer, který se bojí ohňostrojů, nebo malý pudl, který trpí při cestě autem, VetiCalm ví, jak je uklidnit.

Proč je VetiCalm tak účinný?

Je to takový „dědek bylinkář“, který vždy ví, jaké bylinky smíchat. Příroda pro nás má dostatek účinných látek, které uleví psům od napětí a tísně. VetiCalm se v nich dobře orientuje a obsahuje ty nejvhodnější. Proč je kombinace bylinek tak účinná?

Protože psi jsou citlivá stvoření reagující na řadu negativních podnětů, které člověk buď nevnímá, nebo je umí kriticky zvážit. To čtyřnozí přátelé neumí. Nerozumí tomu, že ohňostroj je zdroj zábavy. Vnímají hlasitý zvuk, světla a pachy jako něco nebezpečného a jejich tělo na to adekvátně reaguje.

Reakci na stres či ohrožení můžeme korigovat pomocí vhodné kombinace přírodních látek. Které to jsou?

Co dělá z VetiCalmu správného parťáka při stresu

Mezi hlavní složky VetiCalmu patří valeriána neboli kozlík lékařský. Tradičně ho používáme ke zmírnění nespavosti, stresu a úzkosti. Podobně funguje i u psů.

Další důležitou složkou je L-tryptofan. Tato přírodní aminokyselina se podílí na produkci hormonu serotoninu, který snižuje agresi a stres. Zklidní fyzickou reakci na stres.

K tomu přidáme mučenku, bylinu známou pro své přirozené uklidňující vlastnosti, a meduňku lékařskou, kterou psi nejvíc ocení při zažívacích problémech. Stejně tak dobře jim pomůže s úzkostí z odloučení, při poruchách spánku, stresu a podrážděnosti.

Nesmíme zapomenout ani na hořčík, který zklidňuje a upravuje fyzickou reakci na stres. A v neposlední řadě L-theanin, který najdete v listech zeleného čaje. Tak, jako milovníkům zeleného čaje navodí pohodu a příjemný pocit, i u psů vzbuzuje podobné pocity pohody.

Zklidnění psa po užití VetiCalmu

Kdy VetiCalm použít

VetiCalm můžete využít v řadě situací: 

Samota – zejména u plemen, která jsou vázána na svého majitele.

Pobyt v psím hotelu – pro psy, kterým neprospívá změna a lpí na domácím prostředí.

Hluk z ohňostrojů – ohňostroje jsou pro citlivé psí smysly velmi náročné. Řada majitelů hledá přírodní řešení takových situací. VetiCalm je skvělou volbou právě pro vysoký obsah přírodních složek a pozitivní účinek.

Stárnutí – fyzické i psychické změny během stárnutí mohou u psů způsobit stavy úzkosti. Pokles zraku či sluchu snižuje schopnost orientace, a to způsobí úzkost. VetiCalmem podpoříte psychickou pohodu a pejsek si užije i ten „psí důchod“.

Hluk při bouřce – hluk, silný déšť a blesky mohou u psů způsobit panické reakce, nervozitu a schovávání se. V tu chvíli potřebují podpořit a vedle pomazlení můžete mít po ruce i VetiCalm, který zklidní nervovou soustavu.

Cestování autem – je také častý důvod nepředvídatelného chování psa. Důvodem může být špatná zkušenost nebo nejistota, způsobená pohybem vozidla (stejně pes reaguje na lodi nebo ve výtahu). VetiCalm zpříjemní i cestování.

Péče po operaci a rehabilitace – toto období je často plné stresu a bolesti a klade na psa vyšší nároky. Přírodní prostředek ho zklidní, zmírní psychický tlak, a tím proces rehabilitace urychlí.

Dále například návštěva psího salonu, (ne)socializace, dopravní hluk, návštěva veterináře. Všechny tyto situace mohou u psů způsobovat stres a úzkost, na kterou je VetiCalm ideálním řešením.

Tak si to představte znovu. Do ordinace vstoupí ustaraný majitel psa, který prožívá velký stres. A vy máte přírodní prostředek, který pejskovi rychle pomůže od úzkosti i stresu a vrátí mu psí radost ze života. A najednou je všechno v pořádku a majitel hlásí viditelnou úlevu svého miláčka a napříště díky vám ví, jak mu pomoci.

Jaký je váš pocit tentokrát? Není právě tohle ten moment, který má ve veterinární praxi opravdu smysl? Pohoda a navrácení zdraví zvířeti?

Objednat můžete zde.